StrynØfrugthave

StrynØfrugthave samarbejdede med Økologisk Fødevarerådgivning og Michelinkokken Rasmus Kofoed, om udvikling af en serie ikke-alkoholiske drikke baseret på gårdens egen produktion af frugt.

I udviklingsarbejdet var det vores mål at skabe en serie af drikke som er værdige ledsagere til toprestauranternes moderne danske/nordiske menuer. Det var vores mål at restaurantens gæst aldrig må føle sig devalueret ved ikke at drikke alkohol, derfor skal StrynØfrugthaves drikke tjene samme formål som en frisk hvid-, en tung rød- eller en sød dessertvin opfylder i forhold til det moderne måltid.

StrynØfrugthaves produktion af most, gennemløber de samme processer som finder sted ved produktion af en god flaske vin. Frugtavler Mette Meldgaard har selv fingeren på pulsen i alle faser af processen fra jord til bord. Fra plantning af samtlige træer i plantagen, udvælgelse af sorter, bestemmelse af høsttidspunkt, til plukning, modning og sortering.

I Frugthavens mikro-mosteri sammensættes udvalgte sorter, urter og bær til den rette smagskombination, hvorefter æblerne snittes, pulpen oxideres og derpå presses nænsomt og pasteuriseres til most af højeste kvalitet.

Drikkene er forbeholdt udvalgte toprestauranter, som i de senere år er begyndt at supplere vinmenuen med en saftmenu og som har fokus på danske kvalitetsråvarer fra lokale økologiske producenter.