Økologiske æg fra Niels og Grete

I samarbejde med Økologisk Fødevarerådgivning har Niels & Grete fået hjælp til at udvikle konceptet til også at omfatte økologiske æg i løssalg.

Niels og Grete har taget deres gårdbutik ind i supermarkedet

Stormagasinet Salling i Aarhus har startet løssalg af Niels & Grete æg direkte fra køledisken i delikatesseafdelingen. Niels & Gretes æg leverer i forvejen bakker med æg til Salling, men Joakim Skaaning, som er leder af delikatesseafdelingen i Salling Aarhus mener, at tiden er moden til at tilbyde kunderne økologiske æg i løs vægt.

– Med løssalg af Niels og Gretes økologiske æg kan vi tilfredsstille de kunder, som ikke har behov for at købe så mange æg ad gangen. Samtidig får kunderne et helt unikt produkt med hjem. Vores kunder efterspørger lokale og økologiske råvarer, så det var nærliggende for os at vælge Niels & Gretes økologiske æg. Jeg har selv været på besøg hos Niels og Grete, og har ved selvsyn oplevet, hvordan deres høns trives og æggene håndteres. Det er godt håndværk, hvor alle æg kontrolleres og pakkes med håndkraft direkte fra hønen, og hvor hensynet til hønens naturlige adfærd gennemsyrer hele produktionen, forklarer Joakim Skaaning.

Æg i løssalg er et udbredt fænomen i udenlandske delikatesse- og specialbutikker.

Fødevarepris til Niels og Gretes æg

På gården i Hinge, hvor Niels og Grete bor, er der fokus på det naturlige landbrug, hvor hønens livskvalitet er i fokus. I 2013 vandt de årets Fødevarepris på Roskilde Dyrskue. Produktet er udviklet i samarbejde med Økologisk Fødevarerådgivning.

Det var netop den nære fortælling og det troværdige produkt, der gjorde udslaget, fortæller dommer på Roskilde Dyrskue, og Madkulturens direktør, Judith Kyst:

- Æg er noget vi altid har på køleskabshylden, og derfor skal det også være i orden. Niels og Grete viser med deres æg, hvordan passion og troværdighed kan smages.

Læs mere om de økologiske æg fra Niels og Grethe