Nordic Chufa

Chufa er en spændende økologisk råvare med en nøddeagtig smag og gode egenskaber, og ny på det danske marked. Chufamel og chufaknolde er ekstra interessante for glutenallergikere. Fødevarerådgivningen har hjulpet Nordic Chufa med udvikling af en visuel identitet.

Nyt design

Økologisk Fødevarerådgivning har rådgivet Nordic Chufa omkring udvikling af nyt visuelt design. Logoet er blevet fornyet, så det understreger chufas status som "jordens guld", og oprindelsen som jordknold er illustreret med en enkel stregtegning. Stilen er stram og nordisk, og kan fungere på hjemmemarkedet og eksportmarkedet. Produkterne relanceres primo 2016 i helt nyt design, som kan understøtte den høje kvalitet, differentiere produktet og skaber merværdi.

Nordic Chufa

Nordic Chufa er en lillle virksomhed, der blev startet af Lis og Maria José. Marie José, som kommer fra Nordspanien, er vokset op med den sunde lille chufaknold. Chufa, også kaldet jordmandel, har mange gode egenskaber. Idéen er at lære danskerne at bruge denne råvare, og i dag sælges knolden både som mel og som hele knolde. Melet er fantastisk til ernæringsrigtigt at berige brød og kager med, og smagen er mild, sødlig og nøddeagtig. Knoldene bruges især udblødte som en sund snack.

Glutenfri og fiberrig

Produkterne har et forretningspotentiale, idet det henvender sig til den voksende andel af befolkningen som prioriterer økologiske fødevarer, og som tillige med ikke tåler glutenholdige produkter. Markedet for glutenfrie produkter er i kraftigt vækst både i Danmark og i udlandet. Desuden er produkterne meget fiberrige, hvilket er en mangelvare blandt glutenfrie mel-produkter.

Mere kendskab til chufa

Nordic Chufa har den udfordring, at chufaens egenskaber og anvendelsesmuligheder ikke er kendte blandt danskerne, og at den høje pris kan være en barriere for køb. Fødevarerådgivningen og Nordic Chufa har derfor indledt et samarbejde med henblik på at få udbredt Nordic Chufas positive egenskaber. Økologi, laktose- og glutenfri "superfood", chufa-storytelling, smag og anvendelsesmuligheder er omdrejningspunktet.

www.chufa.dk

undefined