Lovtrup Rabarber

På gården Lovtrup i Sønderjylland dyrker Kurt Madsen friske højrøde økologiske rabarber, som anvendes i gårdens egen marmeladeproduktion. Lovtrup fremstiller 3 forskellige rabarber-marmelader, som sælges i landets specialbutikker og lokalt i Sønderjylland. De delikate marmelade har svært ved at få opmærksomhed på hylderne og emballagedesignet har brug for en kærlig hånd.

Det er let at begejstre kunderne, når man står på en messe, uddeler smagsprøver og selv kan fortælle historien om produktet. Det er langt sværere at få kundernes opmærksomhed, når produktet skal ”klare sig selv” på hylden i en butik. Her er det nødvendigt, at indpakningen kan skabe opmærksomhed og understøtter produktets karakter og kvalitet.

Lovtrups Rabarbermarmelader har fået en hjælpende hånd af Fødevarerådgivningen og er blevet iklædt nye etiketter, ligesom afsætningsstrategien er revideret og justeret. Det nye grafiske udtryk er udviklet for at understrege det sommerlige og danske ved rabarber, men også, at her er tale om en lille håndholdt marmeladeproduktion af rabarber fra egen mark. Den blomstrende baggrund fortæller historien om den økologiske produktion, hvor blomster og vilde planter er velkomne på bedriften. Et moderne og varmt farveudtryk, som påkalder sig opmærksomhed på hylderne.