Jacob og Jakob Icecream

I København fremstiller Jakob & Jakob Icecream gourmet-is til restauranter og specialbutikker. Isen tager udgangspunkt i Jakob de Neergaards kokkefaglighed, som stammer fra hans mange år som køkkenchef på Søllerød Kro. I forbindelse med opskalering af produktionen, omlægning til økologi og indkøring af et nyt produktionsanlæg har Jacob & Jakob haft brug for en hjælpen hånd på vejen.

Netop smagsintensiteten adskiller Jacob & Jakob Icecream fra de øvrige udbydere af is i det økologiske marked. Her er tale om is med meget stor smag og cremede konsistenser – is som kan serveres i små mængder p.g.a. sin intensitet.
Overgangen fra lille håndholdt produktion til økologisk producent og samtidig indkøring af et nyt produktionsanlæg har gjort det nødvendigt at gentænke både recepter, selve fremstillingen og valget af råvarer og leverandører. Arbejdet har desuden krævet hjælp fra erfaren mejeri, for at få anlægget til at levere den ønskede kvalitet.

Fødevarerådgivningen har støttet produktionen med denne hjælp til på bedste vis at udnytte anlæggets karakteristika og tekniske muligheder.  
Opskalering og overgang til økologisk is, har desuden skabt nye afsætningsmuligheder i detailhandlen, og Fødevarerådgivningen har været rådgiver til J&J i forhold til at ramme rigtigt i markedet og har desuden bistået med vigtig viden om de økologiske forbrugeres motivation og forventninger.
Resultatet er, at Jacob & Jakob Icecream i dag kan købes af økologiske forbrugere i både udvalgte MENY butikker på Nemlig.com.