Glutenfri brød og kager fra Aurion

På mølleriet/bageriet Aurion i Hjørring har indehaver Jørn Ussing Larsen siden slutningen af 70’erne fokuseret på udvikling af økologiske kornarter, som er nærings- og smagsrige. De senere år har Aurion oplevet stigende efterspørgsel efter glutenfri korn, mel og brød - og besluttede så at udvikle et helt nyt glutenfrit sortiment.

Femogtyve tusinde danskere skønnes at have cøliaki, endnu flere har de seneste år erfaret at de får større fysisk velvære ved at undgå gluten i kosten. En fokusgruppe afholdt af Fødevarerådgivningen viser, at glutenallergikere har svært ved at finde glutenfrit brød på markedet, som på én gang er økologisk, næringsrigt og smagfuldt.  Det vil Aurion rette op på.

Aurion har derfor med hjælp fra Fødevarerådgivningen skabt en ny glutenfri produktserie. Serien består af 3 glutenfri brød- og 6 glutenfri kageblandinger, som kunden selv bager. Aurion har via Fødevarerådgivningen opnået større indsigt i de udfordringer og behov den glutenfri forbruger har i sin dagligdag og herpå hjælp til at formulere et koncept og nye produkter til sortimentet. Desuden har Fødevarerådgivningen støttet selve udviklingen af de nye varianter og deres emballage.