Aurion grød i Irma

Fem nye grødblandinger fra Aurion blev udviklet i samarbejde mellem Jørn Ussing fra Aurion, stjernekokken Rasmus Kofoed fra den økologiske toprestaurant Geranium og Økologisk Fødevarerådgivning.

Fem nye grødblandinger fra Aurion blev udviklet i samarbejde mellem Jørn Ussing fra Aurion, stjernekokken Rasmus Kofoed fra den økologiske toprestaurant Geranium og Økologisk Fødevarerådgivning. De faldt i den grad i Irmas varechef Leif Larsens smag, at samtlige fem produkter blev meldt ind.

Grød har i mange år været ugleset som fattigmandskost og ringeagtet som måltid. Men som led i udbredelsen af det Nye Nordiske Køkken, har nye grødtyper baseret på fuldkorn fået en renæssance både på landets trendsettende toprestauranter og blandt bevidste økologiske forbrugere.

De fem grødblandinger i Irma er baseret på gamle og kendte kornarter emmer, spelt, quinoa, rug, byg, havre, samt frugter, nødder, frø, svampe, urter og bær - og åbner helt nye døre for gastronomi og velsmag.

"Den absolut største case lige nu er, at vi har fået introduceret grød igen. Det sælger helt vildt. Det er fantastisk , som grød kan udvikles og iscenesættes, og igen har vi taget positionen som de innovative der genopliver et godt gammelt dansk produkt".

- Alfred Josefsen, adm. Direktør i IRMA til Børsen d. 12. december 2008